Saritināšana

Saritināšanai lieto apžāvētu tēju. Šajā stadijā noārdās lapu dzīslojums, intensīvi izdalās augu sulas un sākas fermentācijas process. Turklāt tējas lapas iegūst to galīgo veidu un formu, kuru var ieraudzīt "Ahmad Tea" tējas bundžiņās un pakās, kas tiek tirgotas veikalos visā pasaulē. Eksistē pamatā divi lapu pārstrādes veidi: "Ortodokss" un "C.T.C.".

Lietojot "Ortodokss" metodi, lapas tiek saritinātas un salocītas, lai izārdītu dzīslojumu. Turklāt liela vērība tiek pievērsta spiediena līmeņa ievērošanai. Nedaudz atslābināts spiediens neizārdīs dzīslojumu, bet pārāk liels - saplēsīs un saspiedīs lapas.

"C.T.C" metode (cuts, tears, curls - spied, smalcini, savij) paredz savādāku pieeju. Šajā gadījumā tiek darbināti divi rotējoši veltņi. Viens veltnis griežas nedaudz ātrāk par otru. Rezultātā notiek lapas sasmalcināšana un saritināšana granulā. "C.T.C" metode tiek lietota vienīgi stipro tēju ražošanā, kuru uzlējumiem ir šķērma garša un tumšas piesātinātas krāsas.

Pēc saritināšanas stadijas bieži vien rodas nepieciešamība veikt "piciņu izjaukšanu" - tējas lapas pēc saritināšanas mazās lodītēs salīp kopā, veidojot lielas pikas. Lai to novērstu, tēju atdzesē un vēdina, kas arī paaugstina nākošās fermentācijas efektivitāti.

Mūsu Sertifikāti un Apbalvojumi